lunes, 23 de noviembre de 2015

Projecte Tu també pots




Estimades famílies,

Aquest any el centre participa en el Projecte Tu també pots. És un projecte educatiu i innovador que ensenya, a les escoles, com tothom pot fer alguna cosa per millorar aquest món.
Cerca ajudar als alumnes a posar-se en la  situació d’altres persones que estan en pitjor condició que nosaltres.  Aquest projecte es desenvolupa en les àrees de Religió Catòlica i de Valors a la mateixa vegada. Es realitza, en principi una vegada al mes.

S’intentarà, que mitjançant la lectura i el treball d’un conte sobre un petit roig, els alumnes desterrin el pensament de “tanmateix, jo tot sol no puc ajudar en res als altres” per a integrar un “i jo, què puc fer per ajudar?” . Cada mes es llegirà el conte sobre un petit roig que davant un incendi va decidir intentar apagar-ho gota a gota amb el seu bec. El projecte proposa  que cada alumne en condicions de poder fer-ho posi 1€ al mes de la seva butxaca per contribuir amb una ONG  . No una moneda que hagin demanat expressament per fer l’activitat sinó un euro estalviat per ells mateixos per ajudar a altres nens i nenes. Després seran els mateixos alumnes els que decidiran, en conjunt, a quina causa volen ajudar: tant a nivell local com internacional. Al llarg de l’any, a les aules aniran treballant i ampliant el projecte sempre amb el pensament que cada gota o cada petita ajuda compta.

Si voleu trobar més informació sobre aquest projecte i els materials que utilitzarem, podeu consultar la web www.tutambienpuedes.info


2 comentarios: